Rubīns

Rubīns ir viens no vērtīgākajiem dārgakmeņiem uz Zemes. Tas ir sarkanais korunda paveids un otrs cietākais minerāls uzreiz aiz dimanta. Pēc ķīmiskā sastāva rubīns ir alumīnija oksīds, taču hroma piejaukums to padara sarkanu. Visā pasaulē sastopami gan lieli eksemplāri, gan mazāki sakopojumi. Mūsdienās labākā sarkano rubīnu ieguves vieta ir Mjanma, kur tiem piemīt īpaša nokrāsa, ko sauc par "dūjas asinīm". Nereti tos kopā ar dimantiem iestrādā izsmalcinātās dārglietās. Neapstrādāts un neslīpēts rubīns ir plaši izplatīts un nav dārgs. Šādus rubīnus izmanto kristālu dziedniecībā.

Dažkārt rubīns satur rutila (titāna oksīda) dzīslojumu, kas šķeļ gaismu, radot sešu staru zvaigzni. Tos sauc par "zvaigžņu rubīniem". Rutils ir viens no daudzajiem defektiem, kas var mainīt akmens nokrāsu vai caurspīdību. Šādi defekti atšķir īstu akmeni no viltojuma.

Jau kopš seniem laikiem rubīni bija augsti novērtēti un simbolizēja karaliskumu. Tos iestrādāja kroņos un diadēmās kā pārticības, spēka un varas zīmes. Vārds "rubīns" cēlies no latīnu vārda ruber, kas nozīmē "sarkans". Rubīni ir bībelē visbiežāk pieminētie dārgakmeņi, un Vecajā Derībā Dievs Āronam ap kaklu apliek rubīnu kā "dārgakmeņu valdnieku".

Dziedniecībā rubīnus var izmantot kā ļoti efektīvus līdzekļus, lai ķermenī palielinātu dzīvības spēku un rosinātu vēlmi dzīvot. Novietots uz sirds, rubīns aktivizē mīlestības jūtas un pasargā no sliktā.

Rubīns pamatiezī / slīpēts:

  • Forma un uzbūve - Trigonālā singonija; īpatnēji heksagonāli kristāli, kam pulētiem ir stiklveida spīdums.
  • Krāsa - Tumši asinssarkana, sarkana līdz pat rozā nokrāsai.
  • Kur atrodams - Afganistānā, Āfrikā, Indijā, Mjanmā, Pakistānā, Šrilankā, Taizemē, ASV.
  • Izplatība - Šis dārgakmens ir plaši izplatīts, bet dārgs, neapstrādāti akmeņi ir viegli iegūstami un lēti.
  • Cietība - 9.
  • Fizikālā un emocionālā iedarbība - Stipra saikne ar asinīm un asinsriti, palīdz sasildīt nosalušas ekstremitātes un atvieglot saaukstēšanās simptomus. Spēcina ķermeni, atjauno enerģiju un spēku, palielina pašapziņu un drosmi.
  • Dziedinošie efekti - Rubīni nodrošina spēcīgas un pozitīvas sajūtas, palīdz stiprināt cilvēka auru un ierosina garīgu izaugsmi. Lai stiprinātu ķermeņa dzīvības spēku, novietojiet uz sirds vai kaunuma kaula.
  • Kā pielietojams - Dziedniecībā izmanto neapstrādātu akmeni. Lai palielinātu vitalitāti un patstāvību, meditējiet ar to. Tradicionālais jūlija laimes akmens.

Avots: "Kristāli", Dženija Hārdinga. Apgāds Zvaigzne ABC.